Kattolämmitys lämmitysmuotona

 alson

Kattolämmitys Alson –kattolämmityselementeillä

Kattolämmityselementit asennetaan katon rakenteisiin, lisälämpöeristeen ja katon sisäverhouksen väliin. Lämpö siirtyy katon verhoilumateriaaliin, josta se siirtyy lämpösäteilynä huoneen seiniin, huonekaluihin ja muihin esineisiin. Nämä luovuttavat edelleen lämpöä huoneilmaan.

Kattolämmitystä voidaan käyttää kaikissa rakennuksissa rivi- tai omakotitaloista aina isoihin urheilu- ja teollisuushalleihin. Kattolämmitys luo sellaisenaan riittävästi mukavaa lämpöä, mutta sitä voidaan tarvittaessa täydentää lattialämmityksellä.

Kattolämmitys perustuu sisäkaton yläpuolelle asennettaviin elementteihin. Elementin lämmittävänä osana on ohut metallivastus, joka laminoidaan kahden muovikalvon väliin. Vastusmoduulien välissä ja elementin reunoilla on kiinnitysalueet.

Edoxin myymät Alson -kattolämmityselementit sopivat parhaiten asuintalojen lämmitykseen. Ne voidaan asentaa sekä ylä- että välipohjaan. Elementit asennetaan tiiviisti katon lämpöeristettä vasten kiinnittämällä ne esim. nitojalla kattokoolaukseen tai erillisiin asennusrimoihin. Elementtejä kiinnitetään sijoitussuunnitelman mukaisesti noin puoleen katon kokonaispinta-alasta.

 

Kattolämmitys FinnStrip –lämpösäteilijöilläfinnstrip

Lämpösäteilijöissä on putkimaisia lämmitysvastuksia jotka yleensä ovat paneelin suojaamia (infralämmittimissä
vastukset ovat näkyvissä). Ne luovuttavat tehonsa lämmitettävään tilaan lähes kokonaan lämpösäteilynä.

Lämpösäteilijät sopivat sekä asuintaloihin (työ- ja askarteluhuoneet, autotallit, erkkerit, terassit) että kaupallisiin ja julkisiin rakennuksiin (teollisuus- ja urheiluhallit, myymälät, varastot jne.). Erityisesti ne sopivat lämmittimiksi tiloihin, jossa halutaan lämpöä tiettyyn kohteeseen ilman, että ympäröivää ilmamassaa lämmitetään.

 

Miksi valitsisit kattolämmityksen?

 

Jos syyt kattolämmityksen valintaan pitäisi tiivistää yhteen sanaan, valinta olisi hyvin helppoa: kattolämmitys luo kotiin mukavuutta. Kattolämmitys tuo mukanaan myös monia verrattomia etuja:


Tasainen lämpötila

 

Kattolämmitys jakaa lämmön erittäin tasaisesti koko asuntoon. Koska se ei aiheuta ilman kiertoa, huoneessa ei esiinny vedon tunnetta. Samoin pölyn kierto huoneessa on vähäisempää ja huoneilma on puhtaampaa hengittää. Korkealaatuisen termostaatin ohjaaman kattolämmityksen avulla huoneen lämpötila pysyy jatkuvasti samana, ja se voidaan säätää vastaamaan tarkalleen asukkaiden mieltymyksiä.


Edullista lämmitystä

 

Kattolämmitys on edullinen sekä hankittaessa että käytössä. Lämmityslaitteita ei koskaan tarvitse huoltaa. Koska lämpöelementtien lämpötila on suhteellisen alhainen, ne ovat varsin pitkäikäisiä.


Turvallisuutta kotiin

 

Kattolämmitystalo on turvallinen. Kuumia patteripintoja ja teräviä kulmia ei ole lasten ulottuvilla. Katonkin lämpötila on varsin matala - suunnilleen sama kuin ihmisen kehon.

Huoneen sisustaminen on helppoa, koska lämpöpattereita ei ole. Verhot voidaan suunnitella lattiaan asti ulottuviksi ja viherkasvitkin voivat kattolämmitystalossa hyvin.

 

Löydät kattolämmitystuotteemme näistä linkeistä:


Alson –kattolämmityselementit

 

Finnstrip –keskilämpöpaneelit