lattialämmitys

Jatkuvatoiminen lattialämmitys


Jatkuvatoiminen lattialämmitys perustuu lattiarakenteisiin asennettuihin lämpökaapeleihin, kaapelimattoihin tai lämpöelementteihin. Lämpö siirtyy pintalattiaan joko suoraan tai lattian rakenteiden kautta. Lämmin lattiapinta luovuttaa noin puolet lämmöstään lämpösäteilynä ja loput suoraan huoneilmaan. Lämpösäteily siirtyy huoneen seiniin, huonekaluihin ja muihin esineisiin, jotka puolestaan luovuttavat lämpöään edelleen huoneilmaan. Jatkuvatoiminen lattialämmitys lämpökaapeleilla on vaivatonta ja edullista. Ne sopivat sekä betonilattiaan että kevytrakenteiseen lattiaan (puulattia tai kipsilevylattia). Lattian pintamateriaaliksi sopivat parketti, lauta, laatat tai muovimatto. Lämpökaapeleita voidaan käyttää sekä uudisrakennuksissa että saneerauskohteissa. Lämmitykseen tarvittava teho on 80-100 W/m2. Kaapelia käsiteltävä asennuksen aikana varoen. Älä käytä tärytintä valun aikana. Kiinnitä kaapelit varovasti esim. muovisilla nippusiteillä - älä käytä rautalankaa. Kaapelin päällä ei saa kävellä!
 

Toteutus

Jatkuvatoiminen lattialämmitys voidaan toteuttaa rakenteista riippuen lämpökaapeleilla, lämpökaapelimatoilla tai Alson-lämpöelementeillä. Sopiva lämmitysteho on n. 80-100 W/m2. Lisälämmityksenä tehoksi riittää 60 W/m2


Käyttökohde

 

 

Jatkuvatoiminen lämmitys sopii puurakenteisiin lattioihin, jotka eivät sisällä lämpöä varaavia rakenteita. Se sopii myös betonilattioihin tiloissa, joissa lattian lämpötilan halutaan olevan aina sama (pesuhuone, WC, jne.). Myös muihin asuintiloihin voidaan asentaa jatkuvatoiminen lämmitys lattian rakenteesta riippumatta.

 

Jälkikäteen saneerauksen yhteydessä asennettu lattialämmitys on yleensä jatkuvatoiminen, koska lämmittimiä ei voida enää jälkikäteen upottaa niin syvälle betonilaatan sisään, kuin varaavassa lämmityksessä on tarpeen.

 

Jatkuvatoimista lattialämmitystä voidaan käyttää myös muun lämmitysjärjestelmän (esim. kattolämmitys tai lämpöpatterit) ohella mukavuuden lisäämiseksi.


Kustannussäästöt


Kellotermostaatilla voidaan lattian ja sitä kautta huoneen lämpötilaa laskea siksi aikaa, kun huone ei ole käytössä. Esimerkiksi makuuhuoneen lämpötilaa voi laskea päivän ajaksi ja olohuoneen yöksi. Koko asunnon lämpötila voidaan alentaa muutamalla asteella siksi aikaa, kun perhe on töissä tai koulussa.Mukavuus ja säädettävyysJatkuvatoimisen lämmityksen suurin etu on sen helppo säädettävyys. Lämmitys reagoi nopeasti termostaatin ohjaukseen, koska lämpöä ei varata lattian rakenteisiin, vaan se siirtyy suhteellisen nopeasti lämmittimestä huoneeseen.Jatkuvatoiminen lattialämmitys on siten erittäin mukava lämmitystapa, sillä sekä lattian että huoneen lämpötila on aina halutulla tasolla.


Ohjaus


Jatkuvatoimista lattialämmitystä ohjataan lattiatermostaatilla, jonka anturi on asennettu lattiarakenteisiin. Jos huoneessa käytetään samanaikaisesti myös kattolämmitystä, sopii ohjaukseen parhaiten yhdistelmätermostaatti, joka mittaa myös ilman lämpötilaa.

 

 Asennus

 

Jatkuvatoiminen lattialämmitys lämpökaapeleilla on vaivatonta ja edullista. Ne sopivat sekä betonilattiaan että kevytrakenteiseen lattiaan (puulattia tai kipsilevylattia). Lattian pintamateriaaliksi sopivat parketti, lauta, laatat tai muovimatto.

Lämpökaapeleita voidaan käyttää sekä uudisrakennuksissa että saneerauskohteissa. Lämmitykseen tarvittava teho on 80-100 W/m2.

Kaapelia käsiteltävä asennuksen aikana varoen. Älä käytä tärytintä valun aikana. Kiinnitä kaapelit varovasti esim. muovisilla nippusiteillä - älä käytä rautalankaa. Kaapelin päällä ei saa kävellä!

 

 jatkuvan lattialämmityksen asennus
 
jatkuvan lattialämmityksen asennus