Adax_keltainen_vihreä_seinäSähkölämmittimet

lämmönlähteenä

 
Sähkölämmittimiä käytettäessä puhutaan yleensä suorasta sähkölämmityksestä. Tämä lämmitysmuoto soveltuu parhaiten pientaloihin ja muihin hyvin eristettyihin tiloihin.
 
Sähköpattereita on pääasiassa kahta tyyppiä joista toiset luovuttavat lämpöä säteilynä ympäristöön ja toiset jotka lämmittävät huoneilmaa. Ensinmainittuja kutsutaan säteilylämmittimiksi ja jälkimmäisiä läpivirtauslämmittimiksi. Myöskin näiden yhdistelmiä on markkinoilla.
 
Sähkölämmittimet eivät vaadi mitään erikoisratkaisuja rakentamisen / saneerauksen yhteydessä, vaan ne voidaan asentaa helposti seinälle ja vaativat ainoastaan sähköpisteen joka on yleensä oma ryhmänsä sähköpääkeskuksessa. Lämmittimet asennetaan yleensä ikkunoiden alle, minkä ansiosta vedontunne poistuu ja sisäilman lämpötila saadaan pidettyä mukavalle tasolla.
 
Kun vertailllaan eri lämmitysmuotoja kokonaiskustannuksiltaan, niin sähkölämmitys on näistä selvästi edullisin vaihtoehto: www.sahkoopas.com
 
Lämmittimien ei enään nykyaikana tarvitse olla vain tylsiä valkoisen harmaita rotjakkeita, vaan parhaimmillaan ne uppoutuvat kodin muuhun sisustukseen ja ovat itsessään tyylikkäitä sisustuselementtejä. Nykyaikaisissa lämmittimissä käytetään puolijohdetekniikalla toteutettuja termostaatteja jotka eivät pidä napsuvaa ääntä ja reagoivat lämmönvaihteluihin perinteisiä bi-metallisia termostaatteja huomattavasti nopeammin.
 
Norjalainen Adax onkin kunnostautunut lämmittimien suunnittelussa ja on mallistossaan ottanut huomioon erityisesti lämmittimien ulkoisen designin ja laadukkaat komponentit. Adaxin mallistosta löytyy useita eri väri- ja pintamateriaalivaihtoehtoja joilla saadaan jokaiseen tilaan tyylikäs ja toimiva lämmitys. Vuodelle 2014 Adax esitteli CLEA-sarjan jossa lämmittimen pintamateriaalina on karkaistu lasi. Toinen samalle vuodelle esitelty tuotesarja on NEO2-lämmittimet, jotka ovat ottaneet vaikutteita muotoiluun alkuperäisestä NEO-sarjasta mutta ovat varustettu omilla jaloilla joka mahdollistaa lämmittimen asennuksen myös keskelle huonetta tai lattiasta kattoon ulottuvan lasin eteen.